Начало
Начало За БНАЕПМК Структура  Услуги Членове Членство Булроза Новини Контакти

БНАЕМПК, ул. Цар Калоян №8; тел.: 032 96 78 35; 032 96 78 34;  e-mail:office@bnaeopc.com

Share on Facebook Share on Google Bookmarks Share on Twitter Share via e-mail Print
Начало
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ ЧЛЕНОВЕ По-стари НОВИНИ

СТАРТИРА МЕЖДУНАРОДНОТО КОЗМЕТИЧНО ИЗЛОЖЕНИЕ COSMOPROF ХОНГ КОНГ 2017


За поредна година БНАЕМПК е организатор на българското национално участие на международното козметично изложение COSMOPROF Хонг Конг 2017 (15-17.11.2017г.).


С финансовата подкрепа на ИАНМСП, институционален бенефициент по ОП „Иновации и конкурентноспособност“ десет български компании се представят на национален щанд от 112 кв.м.

Пожелаваме успех на всички български изложители!

Stand 1.jpg Stand 2.jpg Stand 3.jpg Stand 4.jpg

СЕМИНАР „РЕКЛАМНИ ПРЕТЕНЦИИ И ЕФИКАСНОСТ НА КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ“


На 21.11.2017 г., от 9:30 ч. в зала „Пълдин“, х-л Санкт Петербург, гр. Пловдив ще се проведе семинар на тема „Рекламни претенции и ефикасност на козметични продукти". Форумът се организира от БНАЕМПК и Козметика Италия.

По време на семинара ще бъдат засегнати актуални въпроси, свързани с промените в козметичното законодателство в областта на рекламните претенции и ефикасността на козметичните продукти, а именно:

∙             Анализ на приложимите разпоредби относно рекламните претенции, съдържащи се в Регламент 1223/2009 и Регламент 655/ 2013

∙             Харта за отговорната реклама на Cosmetics Europe. Резултати от проучване на EASA. Доклад на ЕК относно рекламните претенции, основани на общите критерии.

∙             Ръководства на Cosmetics Europe за оценка ефикасността на козметичните продукти - представяне съдържанието на Ръководствата на Cosmetics Europe, в които е направен преглед на установените методи за тестване.

∙             Практическо упражнение: подготовка на рамкова стратегия относно доказване ефикасността на някои козметични продукти. Критичен преглед и дискусия.

Лектори ще бъдат водещи експерти на Cosmetics Italia: Матео Заноти Русо, Роберто Горни и Лоренцо Марангони.

Участието в семинара е платено: за членове на БНАЕМПК таксата е в размер на 70 лв./участник, а за нечленове: 140 лв. / участник.


СЕМИНАР „ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ И АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ СУРОВИНИТЕ ЗА КОЗМЕТИКА“


На 05.12.2017 г., в зала „Пълдин“, х-л Санкт Петербург, гр. Пловдив ще се проведе семинар на тема „Законодателни промени и актуални тенденции при суровините за козметика". Форумът се организира от БНАЕМПК и BASF.

По време на семинара ще бъдат засегнати актуални въпроси, свързани с промените в козметичното законодателство в областта на формулирането, както и най-новите тенденции в същата област.

Участието в семинара е платено: за членове на БНАЕМПК таксата е в размер на 70 лв./участник, а за нечленове: 140 лв. / участник.


ВКЛЮЧВАНЕ НА ЗГУ „БЪЛГАРСКО РОЗОВО МАСЛО“  В ДВУСТРАННО СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И КИТАЙ


ЗГУ „Българско розово масло“ ще бъде включено в двустранно споразумение между Европейския съюз и Китайска народна република за сътрудничество и закрила в областта на географските означения.

Писмо на МЗХ относно подписаното двустранно споразумение

УСПЕШНО ПРОТЕЧЕ „РЕКЛАМНИ ПРЕТЕНЦИИ И ЕФИКАСНОСТ НА КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ"


Семинарът „Рекламни претенции и ефикасност на козметични продукти" е резултат от успешно партньорство между българската и италианската козметични асоциации БНАЕМПК и Козметика Италия.

Лектори бяха водещите експерти на Козметика Италия: Матео Заноти Русо, Роберто Горни и Лоренцо Марангони.

Семинарът се проведе на 21.11.2017 г. в х-л Санкт Петербург, гр. Пловдив. На него взеха участие 50 експерта от 32 компании. Програмата на форума включваше актуални теми в областта на рекламните претенции и ефикасността на козметичните продукти, сред които:

1.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

КАНДИДАТУРА НА ФИРМА ВЕСЕЛИНО ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ПРЕДСТОЯЩО ЗАСЕДАНИЕ НА УС И КС НА 01.12.2017


Това което можем да споделим за развитието на фирма Веселино през последните години е че освен като износител на суровини на едро с български произход за големи консуматори във фармацевтичната, козметичната и чаевата индустрия като: сушени билки, билкови екстракти, етерични масла и ароматни води през последните години ние разработихме и пуснхаме на пазара първите наши крайни продукта – Розова вода за пиене – напитки – натурална и газирана; Имаме две запазени марки – Vesselino Trading Company (фирменото лого което както ние се изразяваме стана лице за българското производство по света; под което ние изнасяме българска продукция за над 40 държави) и ReaSevt – името на нашите крайни продукти; Повишихме нашите възможности най-вече в заготовката на билки, които можем да предлагаме не само цели но и преработени – рязани на различни размери, трошени и под формата на брашно; Пускайки Розовата вода за пиене се оказа, че сме първата фирма в България през последните 350 г. която успява успешно да наложи натуралната българска розова вода не само в козметиката но и в хранително-вкусовата промишленост за което бяхме оценени по достойнство както от съюза по храните през 2015 г. така и от Българската Академия на науките съвмество с Българската търговско-промишлена палата през 2016 г.


КАНДИДАТУРА НА ФИРМА  ПРЕМИУМ БЮТИ ПАРТЪРС ЕООД ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ПРЕДСТОЯЩО ЗАСЕДАНИЕ НА УС И КС НА 01.12.2017

Premium Beauty Partners EOOD е българска фирма, създадена през 2009г. от Валери Пеев, под името Nail Harmony Bulgaria. Фирмата упражнява дистрибуторска дейност и работи единствено B2B.

В портфолиото на Premium Beauty Partners се нареждат някои от най-големите марки за маникюр и педикюр в света, в това число GELISH, Morgan Taylor, Inspire, Footlogix и други. Всички брандове са във високия ценови клас и са внимателно селектирани, за да оправдават ежедневно името „Premium”, което фирмата си е избрала.

През 2014г. отваря врати Premium Beauty Academy – Център за професионално обучение в сферата на маникюра, ноктопластиката и педикюра, който впоследствие придобива статута на Лицензиран учебен център към МОН.

От около година дистрибуторството се допълва и от производство – марката гел лакове и продукти за професионална употреба the BLACK BOTTLE се появява, за да покрие средния ценови клас и да даде на клиентите перфектното съотношение между цена и качество.

Premium Beauty Partners залагат на честните и отговорни бизнес отношения и следват строга фирмена политика, която не търпи изключения. С тези свои характеристики те се превръщат в предпочитан партньор №1 на най-квалифицираните салони за красота в България.

СЕМИНАР „ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ И АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ СУРОВИНИТЕ ЗА КОЗМЕТИКА“


На 05.12.2017 г., в зала „Пълдин“, х-л Санкт Петербург, гр. Пловдив ще се проведе семинар на тема „Законодателни промени и актуални тенденции при суровините за козметика". Форумът се организира от БНАЕМПК и BASF.

По време на семинара ще бъдат засегнати актуални въпроси, свързани с промените в козметичното законодателство в областта на формулирането, както и най-новите тенденции в същата област.

Таксата за участие е  70 лв.  за членове на БНАЕМПК и 140 лв. за нечленове на БНАЕМПК и включва:  материали от семинара, кафе пауза, работен обяд.

Таксата се заплаща по банков път:

С/ка BG 79 UNCR 7630 1043 9885 75, Банков код  BIC UNCR BGSF, при УНИКРЕДИТ БУЛБАНК - клон Пловдив

Молим, желаещите да вземат участие да изпратят попълнена регистрационна карта на  e-mail: office@bnaeopc.com  или да потвърдят на тел.  032 967 834

Програма             Регистрационна картаКАНДИДАТУРА НА ФИРМА ЕТ РАДОСТ – РАДОСТИНА ТОДОРОВА  ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ПРЕДСТОЯЩО ЗАСЕДАНИЕ НА УС И КС НА 01.12.2017


МОЛБА


България се представя с 10 фирми в Международната специализирана изложба за парфюмерия и козметика COSMOPROF ASIA 2017, което се провежда в Хонгконг, Народна Република Китай. На националния щанд на страната ни, който е разположен на площ от 150 кв. м., своите козметични продукти се представят компаниите: „Алта Ойлс“ ЕООД, „Ренора Козметикс“ ООД, „Лидера Трейдинг ЛТД“ ЕООД, “Билка Лайфстайл” ООД, „Бъдеще“ ЕООД, „Интермед 1“ ЕООД, „Икаров“ ЕООД, „Лавена“ АД, „Средногорска роза“ ЕООД и ЕТ „Роз Валей Тур-Антония Драганова“.

Cosmoprof Asia (www.cosmoprof-asia.com/en) е утвърдено като водещо международно изложение в региона за този пазарен сегмент. Страна партньор през 2017 година е Корея. В последното издание са участвали над 2 700 изложители от над 49 държави, като са регистрирани над 76 000 посетители от цял свят. Тазгодишното издание на форума се състои в периода от 15 до 17 ноември 2017 г.

Международната проява е включена в Индикативната програма на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по предложение на Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика (БНАЕМПК). Международна специализирана изложба за парфюмерия и козметика COSMOPROF ASIA 2017

Агенцията финансира частично участието на българските компании, като поема между 75% и 85% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда. Българското участие е подкрепено по проект № BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.НОВИ ИЗДАНИЯ НА БНАЕМПК

Последните две издания на БНАЕМПК касаят два доклада на Европейската комисия по въпроси от ежедневна важност в дейността на козметичните предприятия:

1. Доклад на Комисията относно претенциите на продукти, направени въз основа на общи критерии в областта на козметичните продукти.

Основната цел на този доклад е да оцени правното съответствие на претенции, свързани с козметични продукти, с приетите общи критерии и да посочи конкретни

коригиращи мерки, които Комисията и държавите членки възнамеряват да предприемат в случаите на несъответствие.


Вид на изданието:        хартиен носител

Цена:   15 лв. за членове на БНАЕМПК, 30 лв. за нечленове


2. Доклад на Комисията относно разработването, валидирането и правното приемане на алтернативни методи за изпитване върху животни в сферата на козметичните продукти (2013—2015 г.)

Това е единадесетият доклад на Комисията относно разработването, валидирането и правното приемане на алтернативни методи за изпитване върху животни в сферата на козметичните продукти.

С доклада също така се предоставя информация на Европейския парламент и на Съвета относно спазването на сроковете за забраните, предвидени в член 18, параграф 1 от Регламент 1223/2009, и за свързаните с това технически трудности в съответствие с член 18, параграф 2 от Регламента относно козметичните продукти.

Частта от доклада, посветена на спазването на забраните за изпитване и за пускане на пазара и на въздействието на тези забрани се основава на данните, изпратени от държавите членки за 2013 г. или за периода 2013—2014 г. в зависимост от държавата членка. Другата част от доклада — относно напредъка при разработването, валидирането и правното приемане на алтернативните методи — се опира основно на последния Доклад относно състоянието по отношение на разработването, валидирането и регулаторното приемане на алтернативни методи и подходи на Референтната лаборатория на ЕС за алтернативи на изпитванията върху животни (EURL ECVAM)3 за 2015 г.4 (доклад на EURL ECVAM за състоянието от 2015 г.), който обхваща периода от май 2014 г. до септември 2015 г. Отговорите на някои държави членки бяха получени със закъснение, което обяснява и срока за изготвяне на настоящия доклад.


Вид на изданието:        хартиен носител

Цена:   15 лв. за членове на БНАЕМПК, 30 лв. за нечленове